Toon Brouwers

Leestijd 1 — 4 minuten

Rechtzetting

Kleine rechtzetting 1

Geachte redactie,

Met veel interesse heb ik in Etcetera 29 op blz. 57-58 het verslag van P. Arias gelezen over het Eerste Festival van de Europese Theaterconventie, Saint Etienne. De auteur besluit zijn artikel met de zin “De enige aangekondigde Vlaamse spreker, Toon Brouwers (als redactiechef van De Scène) stuurde zijn kat.” Deze informatie is niet juist en klinkt ook een beetje tendentieus. Vooreerst was ik op de colloquia die dit festival omkaderden helemaal niet als spreker gevraagd. Ik was, naar ik vermoed, net zoals collega P. Arias, enkel uitgenodigd om het festival en zijn nevenactiviteiten bij te wonen. (Overigens was er mij mondeling meegedeeld, dat Prof. Carlos Tindemans uitgenodigd was om een referaat te houden…)

Verder stuurde ik niet ‘mijn kat’, maar was ik helaas vrij ernstig ziek. Ik heb de organisatoren tijdig telefonisch verwittigd dat ik verhinderd was, en heb nog voorgesteld een vrouwelijke collega in mijn plaats naar het festival (en het bewuste colloquium) af te vaardigen. Dit werd echter niet aanvaard, omdat de uitnodigingen ‘persoonlijk’ waren.

Om zijn verslag met een ironische noot af te sluiten had collega P. Arias beter geschreven dat “de zieke Toon Brouwers een poes wilde sturen, maar dat ze van de organisatoren niet binnen mocht.” Dank voor het publiceren van deze kleine rechtzetting, en collegiale groeten,

Toon Brouwers

Kleine rechtzetting 2

De foto van Elvis Peeters bij de tekst Het uur van de aap, pagina 46 werd gemaakt door Dirk Hermans.

Het uur van de aap werd in een regie van Mark Wijns geproduceerd door de Monty en ging er ook in première op 9 mei 1990.

Je leest onze artikels gratis omdat we geloven in vrije, kwalitatieve, inclusieve kunstkritiek. Als we dat willen blijven bieden in de toekomst, hebben we ook jouw steun nodig! Steun Etcetera.

rechtzetting
Leestijd 1 — 4 minuten

#31

15.09.1990

14.12.1990

Toon Brouwers