Redactie

Redactie

De kleine redactie (hoofdredactie):

Simon Baetens, Charlotte De Somviele, Sébastien Hendrickx, Ciska Hoet, Joachim Robbrecht, Esther Tuypens en Lena Vercauteren.

De grote redactie:

Geert Opsomer, Joachim Ben Yakoub, Luc de Groen, Evelyne Coussens, Willem de Wolf, Anna Franziska Jäger, Klaas Tindemans, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Frederik Le Roy, Karen Joosten en Kopano Maroga.

Redactiesecretaris:

Natalie Gielen

Eindredactie:

ctrl.taal.delete

Beleid

Etcetera is een kunstkritisch tijdschrift dat de podiumkunsten vanuit een kritische affiniteit beschrijft, analyseert en becommentarieert. Etcetera wil het draagvlak van de podiumkunsten vergroten én de manier waarop over podiumkunsten gedacht wordt versterken.

Aan de werking van Etcetera ligt geen uitgesproken poëticaal of ideologisch verhaal ten grondslag. Doorheen zijn opeenvolgende nummers en jaargangen wil Etcetera een dwarsdoorsnede leveren van de hedendaagse podiumkunsten.

In Etcetera komen auteurs en theatermakers van verschillende generaties en achtergronden naast elkaar aan bod. Er is aandacht zowel voor de gevestigde generatie van makers als voor nieuwkomers. De teksten zoeken de balans tussen inhoudelijke diepgang en leesbaarheid voor een breed in podiumkunsten geïnteresseerd publiek.

Het wil een instrument zijn voor zowel kijkers, beschouwers, veldwerkers als beleidsmakers. De klemtoon ligt op de maker en zijn/haar werk. Daarnaast is er ook ruimte voor beleid, tendensen, organisaties en structuren.

Sedert september 2014 wordt Etcetera gratis verspreid in zo’n 250 theaters, kunstencentra, culturele centra, musea, cinema’s, hogescholen  en cafés in Vlaanderen en Nederland.