Lene Van Langenhove & Johan Wambacq

Leestijd 2 — 5 minuten

persbericht 5 juni 2014

Etcetera, het enige Vlaamse magazine voor de podiumkunsten, vierde vorig jaar zijn dertigste verjaardag en blikte bij die gelegenheid terug op zijn rijke geschiedenis. Nu is het tijd om vooruit te blikken.

Etcetera vernieuwt: kersverse redactie, nieuwe vormgeving en grootschalige distributie. Etcetera, het enige Vlaamse magazine voor de podiumkunsten, vierde vorig jaar zijn dertigste verjaardag en blikte bij die gelegenheid terug op zijn rijke geschiedenis. Nu is het tijd om vooruit te blikken.

Begin dit jaar nam hoofdredacteur Johan Reyniers ontslag om als hoofddramaturg de ploeg van Toneelgroep Amsterdam te gaan versterken. Met hem vond ook de redactie dat het tijd was om de fakkel door te geven.

Lene Van Langenhove, de nieuwe hoofdredacteur, stelde een nieuwe redactie samen en koos voor mensen met een brede kijk die in de praktijk staan als dramaturg, docent, journalist of onderzoeker: Charlotte De Somviele, Sébastien Hendrickx, Erwin Jans, Bauke Lievens, Geert Opsomer, Mia Vaerman en Kristof Van Baarle.

In diepgravende essays, interviews, reportages en recensies  gaat Etcetera verder op zoek naar verbanden tussen makers en creaties onderling en naar raakvlakken van theater met de wereld. Er wordt scherp gesteld op alle vormen van podiumkunsten: theater, dans, performance, muziektheater, physical theatre, circus en jeugdtheater. De nieuwe redactie houdt de vinger aan de pols met een focus op opkomend talent en een nieuwsgierigheid naar wat zich afspeelt buiten onze taal- en landsgrenzen. Etcetera zal naast afgewerkte voorstellingen ook aandacht besteden aan processen, tendensen en wat er broeit in opleidingen, werkplaatsen en op kleine festivals.

Etcetera wil een breder publiek aanspreken met verrassende en vlotte artikels. Dat vertaalt zich in een nieuwe vormgeving. De grootste vernieuwing is dat Etcetera vanaf september gratis te vinden zal zijn in zo’n 250 theaters, kunstencentra, culturele centra, musea, cinema’s, hogescholen  en cafés in Vlaanderen en Nederland. Ook op www.e-tcetera.be zullen wekelijks actuele reviews, kritische stukken en nieuws uit podiumland worden gepubliceerd.

Het juni-nummer dat nu verschijnt, werd samengesteld door Johan Reyniers en zijn redactie, en geproduceerd in samenwerking met Lene Van Langenhove. Half september mag u het eerste nummer van de nieuwe redactie verwachten.

Lene Van Langenhove (hoofdredacteur) & Johan Wambacq (voorzitter)

breaking news
Leestijd 2 — 5 minuten

#137

15.06.2014

14.09.2014

Lene Van Langenhove & Johan Wambacq

breaking news