Leestijd 2 — 5 minuten

Zondag 2 september: Tweespraak!

We houden allemaal van stevige debatten, tot we ze zelf op ons bord krijgen. Afgelopen podiumseizoen was het een paar keer prijs. Zullen we het er eens samen over hebben, voorbij de tweets en de opinies in de krant? Tijdens het TheaterFestival gaan drie duo’s met uiteenlopende meningen in dialoog over belangrijke kwesties als dekolonisering, vrouwbeelden op scène en omgang met repertoire. Bij een afsluitende hap kan je ook zelf meepraten.

Sommigen ervaren in het gesprek over theater een nieuwe ethische inquisitie, de terugkeer van het morele vingertje, een aanslag op de duur bevochten artistieke vrijheid. Voor anderen is dit de langverwachte opstand tegen een eeuwenoude witte/mannelijke norm vol blinde vlekken. De discussies lopen op sociale media even hoog op als de emoties.

Hoe echt live tot gesprek komen, met begrip voor elkaars gevoeligheden? We gebruiken de zomer om telkens twee opponenten alvast eens rustig met elkaar te laten bijpraten. Op Tweespraak! zet elk duo dat gesprek verder met telkens drie andere stemmen met een prangende vraag, en met al wie open mee wil praten (en luisteren).

Tweespraak!

Zondag 2 september, 15u-18u

DeSingel, Witte Zaal, Desguinlei 25, Antwerpen

Het TheaterFestival

BLOK 1: Over zwarte humor en witte onwetendheid

Waar ligt de kritische grens in de beeldvorming van zwarte mensen op het podium? Raven Ruell in gesprek met Heleen Debeuckelaere

BLOK 2: Over esthetisch naakt en verdoken seksisme

Is er een nieuw puritanisme in opgang over naakt op scène? Julie Cafmeyer in gesprek met Marijn Lems

BLOK 3: over ‘gewoon’ repertoire doen

Kan je Othello of Het temmen van de feeks nog opvoeren zonder te raken aan hun onderliggende ideologie? Tom Lanoye in gesprek met Jolente De Keersmaeker en Joachim Robbrecht

Na-gerecht

Afsluiten doen we tussen 18u en 19u, voor wie wil, met informele eettafels per thema: iedereen kan mee napraten bij een warme maaltijd, rond stellingen uit de gesprekken als voeding.

Kom je ook?

Schrijf je hier in vóór 30 augustus, en geef aan of je voor 14 euro mee wil eten.

 

Georganiseerd door: Etcetera, rekto:verso & Het TheaterFestival

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

agenda
Leestijd 2 — 5 minuten

#153

15.06.2018

14.09.2018

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!