Leestijd 1 — 4 minuten

Podcast De Werkplek – Aflevering 1 Myriam Van Imschoot

Deze zomer gaan onze redacteurs op bezoek bij een kunstenaar. En jij luistert mee! Samen met podcaster Luc de Groen maakt Etcetera de podcastreeks De Werkplek. Uit nieuwsgierigheid naar de plek waar makers werken en op ideeën broeden, bezoeken we een atelier, een thuis, een ruimte die inspireert.

We trappen de reeks af met een gesprek tussen Etcetera-redacteur, dramaturg en maker Simon Baetens en kunstenares Myriam Van Imschoot op de tweeëndertigste verdieping van één van de hoogste flatgebouwen in Brussel.

“De fictie van je ruimte is dat je die ontvankelijk maakt voor mogelijk bezoek. Maar als die niet komen, denk je: wat een vreemde inrichting! De zetel voor de televisie of bepaalde arrangementen… Het is een fictie. Als mensen nu langskomen, komen ze langs in mijn atelier. Ze kunnen blijven slapen, we kunnen eten, maar ik moet het niet meer ombuigen naar dat soort burgerlijk model van functionaliteiten die niet echt overeenstemmen met hoe ik leef.”

(Myriam Van Imschoot)

(c) Luc De Groen

Je kan de podcast uiteraard ook in je favoriete podcast app vinden.

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

multimedia
Leestijd 1 — 4 minuten

#164

01.06.2021

02.09.2021

Simon Baetens

Simon Baetens behaalde een master Drama op KASK School Of Arts en is lid van de kleine redactie van Etcetera. Hij werkt als dramaturg, journalist, recensent en performer.

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!