An-Sofie Kesteleyn

Leestijd 1 — 4 minuten

KID. – BOG., Het Zuidelijk Toneel & Het Paleis (deel 2)

De volwassenheid ontmaskerd – door de ogen van een kind

Met KID. maakt BOG. onder de vleugels van Het Paleis twee voorstellingen voor de prijs van een: eentje voor volwassenen over kinderen, en eentje voor kinderen over volwassenen. Het collectief, dat zich met deze vijfde avondvullende productie officieus volwassen mag noemen, vindt zich door de ogen van een kind opnieuw uit.

* Ook Frankie (12) en Nico (11) gingen naar KID. kijken. Zij zagen een voorstelling voor kinderen over volwassenen (-18).

Wij vonden het stuk persoonlijk soms wat raar, maar voor de rest was het heel leuk en grappig. Het stuk speelt zich af in een zaal met in het midden een muur. Aan de ene kant van de muur zijn de coulissen en daar zitten de volwassenen aan de andere kant zitten de kinderen en daar wordt het toneelstuk gespeeld.

De ouders krijgen een kleine rol in het toneelstuk. Ze moeten soms zingen en antwoorden op wat hen gevraagd wordt. Er worden allemaal dingen over volwassenen verteld. Maar de volwassenen horen niets over de kinderen. Wij willen niet volwassen worden omdat volwassenen grijs haar hebben. En hun neus en oren blijven groeien. Ga zeker kijken want het is geen stuk om je te vervelen. 

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

recensie
Leestijd 1 — 4 minuten

#150

15.09.2017

14.12.2017

recensie

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!