© Wikimedia commons

Leestijd 1 — 4 minuten

Het konijn van 25 miljoen

Samen zoomen over de subsidie(uit)slag

Etcetera, rekto:verso en State of the Arts organiseren een sectorzoom over de subsidiebeslissingen op woensdag 6 juli, 9u30-11u30.

Vlaams Cultuurminister Jan Jambon toverde 25 miljoen euro extra voor de kunsten uit zijn hoed. Goed nieuws voor velen die in het vagevuur zaten nadat de commissies hun plannen beoordeeld hadden als ‘negatief’ of ‘positief buiten budget’. Maar is daarmee alles gezegd? Welke diepere lezing valt er samen te maken van deze uitslag, en alles wat eraan voorafging? Hoe valt het uit voor de artist-run structuren, atelier werkingen en residenties? Wat zou het kunnen betekenen voor geplande co-producties? En hoe zit het met de fair pay, nu het hier en daar toch opnieuw krap wordt?

Kunstwerkers, artiesten, commissieleden, beleidsmakers en liefhebbers: iedereen welkom. Niet in het minst de minister zelf! Geen keynotes, geen lange cijferanalyses, gewoon een open en gelijkwaardig gesprek. Omdat we samen slimmer zijn dan elk apart. De 10 belangrijkste lessen publiceren we daarna op onze websites.

 

Praktisch

6 juli, 9u30-11u30 via Zoom.

https://us06web.zoom.us/j/84516842287?pwd=cVZrSmhpSUJ5QytIK2hDeWtyK2U0QT09#success

 

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

agenda
Leestijd 1 — 4 minuten

#168

15.05.2022

14.09.2022

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!