Leestijd 1 — 4 minuten

Heeft de stad een dramaturg nodig?

Registratie online debat: 23 juni

Onze steden zijn spectaculair veranderd dankzij de globalisering, technologische revolutie en migratiestromen. Dat heeft geleid tot heel wat nieuwe artistieke dynamieken en potentiële publieken die zich onder de radar van de instituten bewegen. In 2016 lanceerde Gerardo Salinas bij KVS het begrip ‘stadsdramaturgie’ om een brug te maken naar de nieuwstedelijke praktijken in Brussel. Ook in andere cultuurhuizen lijken stadsateliers, stadscuratoren en stadsontwikkelaars als paddestoelen uit de grond te schieten. Welke werking gaat achter deze functies schuil? Wie of wat is ‘de stad’ en hoe ga je ermee in dialoog? Zit de stad wel te wachten op een dramaturg die haar in kaart brengt en binnen de veilige muren van een theaterhuis trekt? En waar ligt de grens met stadsmarketing en publiekswerking?

In het kader van haar nieuwe nummer over publieke ruimte gaat Etcetera in gesprek met enkele mensen die de stad elke dag als speelterrein nemen.

Met: Lara Staal, Elly Van Eeghem, Gerardo Salinas en Eric Cyuzuzo.
Moderatie: Maryam K. Hedayat

Herbekijk het online webinar hier.

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

multimedia
Leestijd 1 — 4 minuten

#164

01.06.2021

02.09.2021

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!