© Alex Schuurbiers

Leestijd 1 — 4 minuten

Een nieuwe hoofdredactie

We zijn verheugd dat vanaf volgend jaar het duo Charlotte De Somviele en Simon Baetens Etcetera zal leiden als hoofdredactie, samen met huidig zakelijk leider Natalie Gielen. 2023 luidt niet alleen een nieuwe beleidsperiode in, maar ook een nieuw tijdperk voor ons podiumkunstenplatform.

Samen werkt het nieuwe team aan de uitbouw van een breed communityplatform voor podiumkunstkritiek, versterkt door een grote poule aan medewerkers en een meerstemmige redactieraad. De kern van de werking blijft bestaan uit vier printnummers per jaar en een website waarop dagelijks kwalitatieve, verdiepende recensies en columns verschijnen. Daarnaast experimenteren we met nieuwe dialogische formats zoals podcasts en debatavonden.

Met de ervaren critica en journalist Charlotte De Somviele en maker, criticus en dramaturg Simon Baetens kiest Etcetera voor een inhoudelijk complementair, scherp profiel dat zorgt voor continuïteit en vernieuwing in de komende beleidsperiode. Het duo verenigt een breed perspectief op de podiumkunsten, een diepgewortelde vernetwerking en een hedendaagse mediavisie met een focus op experiment, digitalisering en nieuw talent.

“We kijken er samen naar uit om Etcetera de toekomst in te loodsen en mee te laten bewegen met de nieuwe tendensen in kunst en samenleving. Het verder uitbouwen van een zichtbaar en breed gedragen platform voor opinie, kritiek en debat blijft onze missie. Etcetera is een referentie sinds 1983 en we hopen dat dat nog lang zo blijft.”

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

artikel
Leestijd 1 — 4 minuten

#169

15.09.2022

14.12.2022

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!