Leestijd 1 — 4 minuten

De hemel van de verbeelding

Het Antwerps Kunstenoverleg startte in de aanloop naar de ‘Moeder aller verkiezingen’ een campagne onder de naam ‘Mijn dagelijkse portie kunst’. Dit boek is een aanvulling op de debatten die destijds werden georganiseerd.

Gealarmeerd door de Antwerpse besparingen op de kunsten en met de zogenaamde ‘Moeder aller Verkiezingen’ in het verschiet, startte AKO (Antwerps Kunstenoverleg) in september 2013 een campagne op die het brede publiek moest overtuigen van de alomtegenwoordigheid en waarde van kunst. Naast een reeks debatten en de publiciteitscampagne ‘Mijn dagelijkse portie kunst’ kwam er ook een boek van met een eenvoudig maar trefzeker concept. De hemel van de verbeelding bestaat uit brieven waarin heel diverse stemmen (kunstenaars, kunstwerkers, zakenlui, academici, bekende mediafiguren en politici van uiteenlopende ideologische strekkingen) hun visie op de rol en het belang van kunst onder woorden proberen te brengen. Zij richten zich daarbij tot een al even uiteenlopende groep geadreseerden: een familielid, een vriend, een oude schoolmeester, een asielzoeker, de Vlaamse Minister-President, enzovoort. Met zijn persoonlijke en opiniërende toon kan het boek worden beschouwd als een aanvulling op de veelbesproken academische studie De waarde van cultuur die rond dezelfde tijd, net voor de verkiezingen van mei 2014, verscheen.

De hemel van de verbeelding: zestig brieven over kunst verscheen bij EPO, Berchem, 2014

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

boeken
Leestijd 1 — 4 minuten

#138

15.09.2014

14.12.2014

Sébastien Hendrickx

Sébastien Hendrickx is lid van de kleine redactie van Etcetera, schrijft over podiumkunsten en beeldende kunst, doceert in het KASK en en werkt als dramaturg en podiumkunstenaar.

 

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!