Leestijd 1 — 4 minuten

Bouw mee aan de nieuwe podiumcanon

Welke voorstelling, performer, scène, speelstijl, tekst, choreografie, artistieke broedplek of rekwisiet behoort volgens jou absoluut thuis in de canon van de 21e eeuw?

Heeft de huidige canon blinde vlekken en wil je hem graag verrijken? Parallel aan de creatie van de Vlaamse canon door cultuurminister Jan Jambon gaat Etcetera op zoek naar het artistieke geheugen van de toekomst. Niet alleen vanuit een Vlaams, maar ook vanuit een internationaal perspectief. Met oog voor àlle vormen van podiumkunst – op straat, op het podium en online.

Naar aanleiding van ons nieuwe nummer over ensemble en repertoire nodigen we onze lezers uit om zelf bij te dragen aan een nieuwe, hedendaagse podiumcanon. Denk out of the (black) box en doe een voorstel! Deel een selfie op onze Facebook– of Instagrampagina met een beeld van jouw podiumfavoriet via de hashtag #nieuwepodiumcanon of stuur ons een foto, video- of tekstfragment door via dit formulier.

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!