© Constance Neuenschwander

Leestijd 1 — 4 minuten

Bloedsomloopworst

Hij is acteur en performer, theatermaker en scenograaf. Hij schildert, schrijft en ontwerpt. Hij zingt en stelt tentoon. Bernard Van Eeghem, all round kunstenaar, werd dit jaar 60. Is het omdat hij ouder wordt dat sinds enige tijd het thema van de afkomst steeds vaker in zijn werk opduikt? Van Eeghem heeft zijn biologische ouders nooit gekend. In Rari nantes – een samenwerking met Catherine Graindorge, die op haar beurt ook in haar eigen jeugd graaft – gaat hij op zoek naar het weeshuis waar hij zijn eerste maanden doorbracht. In het recentere Bloedsomloopworst vertelt hij hoe hij als klein jongetje in Brugge de Heilige Bloedprocessie zag. Om zo de weg terug te gaan tot aan zijn eigen geboorte. Het is een ‘painting performance’: Van Eeghem schildert waarover hij praat, en praat waarover hij schildert. Op 29 januari is de voorstelling in Nona te zien. Een in detail uitgetekende posterversie ervan (60 x 80 cm) zat eerder dit jaar al ingesloten bij het boek Micro, Contact, Strings & Things n.a.v. tien jaar Margarita Production.

www.margaritaproduction.be, www.nona.be

JE LEEST ONZE ARTIKELS GRATIS OMDAT WE GELOVEN IN VRIJE, KWALITATIEVE, INCLUSIEVE KUNSTKRITIEK. ALS WE DAT WILLEN BLIJVEN BIEDEN IN DE TOEKOMST, HEBBEN WE OOK JOUW STEUN NODIG! Steun Etcetera.

artikel
Leestijd 1 — 4 minuten

#135

15.12.2013

14.03.2014

Johan Reyniers

Johan Reyniers is schrijver en dramaturg. Hij was de directeur van de Leuvense organisatie voor hedendaagse dans Klapstuk (1993-1998) en artistiek directeur van het Kaaitheater (1998-2008). In 2008 werd hij hoofdredacteur van Etcetera. Sinds 2014 is hij hoofddramaturg bij Toneelgroep Amsterdam.

NIEUWSBRIEF

Elke dag geven wij het beste van onszelf voor steengoede podiumkunstkritiek.

Wil jij die rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!